5 прегледи

Автоматска машина за покривање со завртки за шишиња со внесувач на капа од шишиња

Автоматска машина за покривање со завртки за шишиња со фидер за капа од шишиња е уред што се користи за поставување на капачиња со завртки на шишиња на автоматизиран начин. Машината најчесто се користи во прехранбената, пијалаци и фармацевтската индустрија каде што прецизноста и брзината се неопходни за ефикасно производство. Мајката

Машината работи со користење на автоматизирана технологија за внесување на капачињата на шишињата, осигурувајќи дека тие се цврсто затворени и заштитени од контаминација. Внесувачот за капачиња од шишиња е дизајниран да држи големо количество капачиња и да ги распределува на шишињата по потреба, овозможувајќи континуирано и непречено производство.

Автоматската машина за покривање со завртки за шишиња е способна да ракува со различни големини и форми на шишиња, што ја прави погодна за различни апликации. Процесот на покривање е приспособлив, што значи дека машината може да се прилагоди за да ги исполни специфичните барања на производот.

Работата на машината е едноставна и јасна. Операторот ги става шишињата на подвижната лента на машината, а машината автоматски ги напојува капачињата на шишињата и ги нанесува со прецизност. Машината е дизајнирана да биде разноврсна и може да ракува со различни типови на капачиња, вклучително и капачиња за извртување и за навртување.

Една од предностите на користењето на автоматска машина за покривање со завртки за шишиња со фидер за капа од шишиња е неговото високо ниво на точност и брзина. Машината е дизајнирана да нанесува капачиња на шишиња со прецизност, осигурувајќи дека секое шише е цврсто затворено и заштитено од контаминација. Ова помага да се одржи квалитетот и интегритетот на производот и се намалува ризикот од истекување или излевање за време на транспортот и складирањето. Машината е исто така брза, што значи дека производителите можат да затвораат повеќе шишиња за пократок временски период, зголемувајќи го нивното производство.

Покрај подобрувањето на точноста и брзината, автоматската машина за затворање со завртки за шишиња со фидер за капа од шишиња, исто така, помага да се намалат трошоците за работна сила и да се зголеми продуктивноста. Машината е дизајнирана да биде лесна за ракување и одржување, што значи дека производителите можат да потрошат помалку време на ограничување и повеќе време на производство.

Како заклучок, автоматската машина за покривање со завртки за шишиња со фидер за капа од шишиња е суштински дел од опремата за храната, пијалоците и фармацевтската индустрија. Обезбедува ефикасен и прецизен начин за затварање на шишињата со завртувачки капачиња, осигурувајќи дека тие се правилно запечатени и заштитени од контаминација. Машината е разноврсна, лесна за употреба и може да се интегрира во постојните производни линии, што ја прави вредна инвестиција за производителите кои сакаат да ја подобрат безбедноста, квалитетот и ефикасноста на нивните производни процеси.

Брз опис

 • Тип: Машина за покривање
 • Применливи индустрии: Фабрика за храна и пијалаци, фарми, домашна употреба, малопродажба, продавница за храна, продавници за храна и пијалаци, друго
 • Локација на изложбен салон: Египет, Филипини
 • Видео излезна инспекција: Обезбедено
 • Извештај за тестирање на машини: Обезбеден
 • Гаранција на основните компоненти: 1 година
 • Основни компоненти: PLC, мотор, лежиште, пумпа
 • Состојба: Ново
 • Примена: Храна, пијалоци, стоки, медицински, хемиски
 • Тип на погон: електричен
 • Автоматско одделение: Автоматско
 • Напон: AC 220V/50Hz
 • Тип на пакување: Шишиња
 • Материјал за пакување: пластика, метал, стакло, дрво
 • Димензии (Д*Ш*В): 2180*1150*1760мм
 • Тежина: 200 кг
 • Гаранција: 1 година
 • Клучни продажни точки: Лесен за ракување
 • Тежина на опремата: Целосна автоматска машина за затварање на серво
 • Производствен капацитет: 30-50 шишиња/минута
 • Притисок на изворот на воздух: 0,6-0,7Mpa
 • Тип шише: Секое шише што го даваат клиентите
 • Клучни зборови: Машина за покривање со завртки за погон на серво мотор
 • Начин на напојување со капа: Распоредувач на капачиња на лифтот
 • Начин на покривање: Серво електричен шраф
 • Предност на компанијата: Професионален продажен сервис, фабрика за часовници во секое време
 • Предност на машината: Фабричка цена, Бесплатна замена на делови
 • Контролен систем: PLC екран на допир

Повеќе детали

Автоматска машина за покривање со завртки за шишиња со внесувач на капа од шишињаАвтоматска машина за покривање со завртки за шишиња со внесувач на капа од шишињаАвтоматска машина за покривање со завртки за шишиња со внесувач на капа од шишиња

Оваа машина се користи за автоматско затворање за пластични шишиња и стаклени шишиња во козметичката, прехранбената, пијалаци, хемиската индустрија и медицинската индустрија. Може да се примени на различни типови шишиња со висока производна ефикасност.

Метод на покривањеКапачиња за сортирање на лифт
Форма за покривањеСерво електрична стегач
Висина на шишето70-320 мм
Дијаметар на капачето20-90 мм
Дијаметар на шишето30-140 мм
Брзина на ограничување30-40 шишиња/мин
Затворачки напон1ph AC 220V 50/60Hz
Воздушен притисок0,6-0,8MPa
Димензија2180(L)*1150(Ш)*1860(В)мм
Големина на пакување2300(L)*1200(Ш)*1900(В)мм
Тежина на машинатаОколу 450 кг

Барате сличен производ? Ве молиме контактирајте со нас!