4 прегледи

Автоматска машина за покривање со преса од стаклени шишиња за масло за јадење

Автоматска линеарна машина за покривање, се применува за тркалезно, квадратно и рамно шише, се користи во многу индустрии, како козметичка, прехранбена и фармацевтска. Капаците се тркалезни со дијаметар од 12mm-120mm.

ГЛАВНА КАРАКТЕРИСТИКА

1. Одговараат на различни шишиња и тркалезни капачиња.

2. Нема потреба да менувате делови, лесно ракување и прилагодување, ниско одржување.

1МоделVK-LC
2Применета палета на шишиња100мл-1000мл 1000мл-5000мл
3Применета големина на капаДијаметар: 12-120 мм
4Принос на ограничување>99%
5Напојување220V 50HZ
5Потрошувачка на енергија<2KW
6Воздушен притисок0,4-0,6Mpa
7Контрола на брзинаКонверзија на фреквенција
8Шум од една машина<=70 Db
9Тежина850 кг
10Димензии (ДxШxВ)2000x1100x1800 (мм)
11Производствен капацитет5000-7200 шишиња/ч

Автоматската машина за покривање на стаклени шишиња за масло за јадење е најсовремена опрема за течно пакување дизајнирана да го насочи процесот на покривање за стаклени шишиња што содржат масло за јадење. Оваа машина е идеална за бизниси кои бараат брзо, ефикасно и доверливо ограничување за производствените серии со голем обем, вклучително и производители на храна и производители на масло за јадење.

Машината располага со механизам за затворање со преса кој сигурно ги запечатува капачињата на стаклените шишиња со прецизност и точност. Овој механизам осигурува дека процесот на затварање е автоматизиран, минимизирајќи ја потребата за рачна работа и подобрување на ефикасноста на производството.

Автоматската машина за покривање на стаклени шишиња за масло за јадење е лесна за ракување и одржување, со интуитивна контролна табла која им овозможува на операторите да ги приспособат поставките по потреба. Изграден е и да трае, со висококвалитетни компоненти кои обезбедуваат издржливост и сигурни перформанси со текот на времето.

Оваа машина може лесно да се интегрира во постојните производни линии, благодарение на нејзината компактна големина и разноврсен дизајн. Тој исто така е способен да затвара шишиња со различни големини и форми, што го прави разноврсно решение за бизниси кои произведуваат различни видови масло за јадење.

Автоматската машина за покривање на стаклени шишиња за масло за јадење е опремена со безбедносни карактеристики кои обезбедуваат заштита на операторите и спречуваат несреќи. Тој е исто така дизајниран да го минимизира времето на застој, со ниски барања за одржување што обезбедува постојани перформанси со текот на времето.

Како заклучок, Автоматската машина за покривање со преса од стаклени шишиња за масло за јадење е суштинска алатка за бизниси кои бараат брзо, ефикасно и сигурно капаче за нивните стаклени шишиња што содржат масло за јадење. Неговиот механизам за затворање на печатот, леснотијата на користење и доверливоста го прават вредна инвестиција за секој бизнис кој сака да го подобри својот производствен процес, да го зголеми производството и да ги одржи највисоките стандарди за квалитет на производот.

Барате сличен производ? Ве молиме контактирајте со нас!