9 прегледи

Автоматска пневматска машина за покривање со завртки за пластични шишиња за домашни миленици

Главната структура е изработена од издржлив нерѓосувачки челик 304. Машината се контролира со екран на допир, параметарот може многу лесно да се постави на екранот на допир. Тој е многу флексибилен за различни големини на тркалезни шишиња, квадратни шишиња и рамни шишиња со прилагодување. Времето на затворање може да се постави за да одговара на различни капачиња и различни нивоа на затегнатост. Многу е лесно да постои надградба на линијата.

ГЛАВНА КАРАКТЕРИСТИКА

1. Автоматски систем за напојување со капа, вибрирачка лента.
2. Нема барања за алатки за различна големина приспособени за системот за покривање.
3. Излезете ја исполнувате машината за полнење, но максимум 30 шишиња/мин.
4. Без шише Без капаче.
5. Контролна табла со екран на допир. заштеда на програми за ограничување.
6. Машинско тело на SS 304.

1Затворачка глава1 Глави
2Производствен капацитет25-35 BPM
3Дијаметар на капачетоДо 70 мм
4Висина на шишетоДо 460 мм
5Напон/Моќност220VAC 50/60Hz 450W
5Воден патМотор со 4 тркала
6ИнтерфејсDALTA Екран на допир
7Резервни ДеловиЗатворање тркала

Листа на главни компоненти

Бр.ОписиБРЕНДСТАВКАЗабелешка
1Мотор за покривањеАДСК120 WГерманија технологија
2РедукторАДСКГерманија технологија
3Екран на допирДАЛТАТАЈВАН
4СаладинДАЛТАТАЈВАН
5Пневматски цилиндарAIRTACТАЈВАН
6Воздушен филтерAIRTACТАЈВАН
7Главна структура304СС
8Притиснете го контролоротAIRTACТАЈВАН

Автоматската пневматска машина за покривање со завртки од пластични шишиња ПЕТ е специјализирана опрема дизајнирана за ефикасно и прецизно затворање на пластичните шишиња ПЕТ. Машината е опремена со напредна технологија која обезбедува прецизно и доследно ограничување, што ја прави идеално решение за производителите кои сакаат да ја зголемат продуктивноста и ефикасноста.

Машината е дизајнирана да се справува со големини и форми на пластични шишиња ПЕТ, што ја прави разноврсна и погодна за различни производствени барања. Тој е опремен со транспортен систем кој ги поместува шишињата до станицата за покривање, каде што капачето се навртува на шишето. Процесот на затворање е многу прецизен и прецизен, осигурувајќи дека секое шише е затворено до посакуваното ниво.

Машината е опремена и со сензор кој ја открива положбата на шишето и гарантира прецизно и прецизно навртување на капачето. Оваа технологија помага да се елиминираат грешките и осигурува дека секое шише е постојано затворено.

Машината е опремена и со интерфејс со екран на допир кој му овозможува на операторот да го контролира целиот процес на покривање. Интерфејсот е лесен за користење и интуитивен, што им олеснува на операторите да ја приспособат брзината на ограничување, вртежниот момент и другите параметри по потреба.

Машината е дизајнирана да работи со големи брзини, осигурувајќи дека процесот на производство е ефикасен и брз. Може да затвора до 120 шишиња во минута, во зависност од големината на шишето и спецификациите на капачето.

Автоматската пневматска ПЕТ машина за покривање со завртки за пластично шише е исто така лесна за поставување и одржување. Потребна е минимална обука за работа, а неговата компактна големина го олеснува движењето и транспортот. Машината е опремена и со систем за чистење кој гарантира дека станицата за покривање и другите делови од машината се чуваат чисти и без загадувачи. Ова помага да се одржи квалитетот на производот и осигурува дека е безбеден за употреба.

Како заклучок, автоматската пневматска машина за завртување на пластични шишиња ПЕТ е специјализирана машина која обезбедува ефикасен и автоматизиран процес за покривање на ПЕТ пластични шишиња. Неговата напредна технологија обезбедува прецизно и доследно ограничување, што го прави идеално решение за производителите кои сакаат да ја зголемат продуктивноста и ефикасноста. Неговата разновидност, голема брзина, кориснички интерфејс и систем за чистење го прават драгоцено богатство во секој производствен капацитет.

Барате сличен производ? Ве молиме контактирајте со нас!