1 приказ

Целосна автоматска машина за полнење клипни лосион со 4 глави за шише

Автоматската линеарна машина за полнење е дизајнирана на основата на VK-VF, исто така е исклучително флексибилен филер способен за прецизно и брзо полнење на течности со тенок и среден вискозитет. а 2 глави или 4 глави се опционални!

-- Schneider екран на допир и PLC.
-- Точност +0,2% за 1000ML.
-- 304 Конструкција од нерѓосувачки челик и делови за контакт со материјалот.
-- Контролиран со серво мотор или цилиндар на Panasonic.
-- Блокираните млазници за полнење се против капки, свила и вискозна течност за автоматско сечење.
-- Лесен за одржување, не се потребни посебни алатки.
-- Нуркачки млазници за полнење од долу нагоре на производи за пена доколку е потребно.

1Брзина450-1500 шишиња/час
2Опсег на полнење100ml-500ml,100ml-1000ml,1000ml-5000ml
3Прецизност на мерењето±1%
4Работна моќност220 VAC
5Воздушен притисок6.8㎏/㎝²
6Потрошувачка на воздух1м³/мин
7Стапка на моќност0,8 kw
8Стапката на напојување на други уреди7,5 kw (воздушен компресор)
9Нето маса320 кг

Целосна автоматска машина за полнење клипни лосиони со 4 глави е тип на машина за пакување што е дизајнирана да полни шишиња со лосион со висок степен на точност и ефикасност. Оваа машина е способна да полни четири шишиња истовремено, што ја зголемува ефикасноста на производството и го намалува времето на застој.

Целосната автоматска машина за полнење клипни лосиони со 4 глави е идеална за употреба во козметичката индустрија, особено во производството на лосиони, креми и други слични производи. Може да се справи со различни големини и форми на шишиња, кои се движат од мали шишиња до големи контејнери, со волумен кој варира од неколку милилитри до неколку литри. Машината може да пополни и различни видови лосиони, вклучувајќи дебели и вискозни производи.

Процесот на полнење во целосната автоматска машина за полнење клипни лосион со 4 глави вклучува неколку фази. Прво, празните шишиња се пренесуваат во машината преку транспортерски систем, каде што се порамнети во една датотека. Шишињата потоа минуваат низ станицата за полнење, каде што се користат четири клипни системи за да се распредели саканата количина лосион во секое шише истовремено.

Машината може да се програмира да ги полни шишињата до одредено ниво, обезбедувајќи постојан волумен на полнење и намалувајќи го ризикот од преполнување или недоволно полнење. Покрај тоа, машината може да се прилагоди да полни различни големини и форми на шишиња, што ја прави многу разноврсна и прилагодлива на различни производствени потреби.

Една од клучните предности на целосната автоматска машина за полнење клипни лосиони со 4 глави е нејзината висока точност на полнење. Со употреба на клипни системи, машината може да постигне точност на полнење до 0,5%, осигурувајќи дека секое шише постојано се полни до посакуваното ниво. Ова го намалува отпадот од производите и ја зголемува ефикасноста на производството.

Како заклучок, целосната автоматска машина за полнење клипни лосиони со 4 глави е суштинска алатка за производителите на козметика кои треба да ги полнат шишињата со лосион со прецизност и ефикасност. Со својата висока точност на полнење, разноврсност и способност за полнење повеќе шишиња одеднаш, машината нуди сигурно и ефикасно решение за предизвиците на флаширање лосион.

Барате сличен производ? Ве молиме контактирајте со нас!