1 приказ

Машина за полнење течен сапун со лосион со висок вискозитет

Главни карактеристики

1. Висок степен на автоматизација, едноставна работа, стабилна работа, можат ефикасно да ги заштедат трошоците на претпријатието, да ја подобрат ефикасноста на производството.
2. Секоја самостојна машина може самостојно да ја заврши својата работа. Има независен оперативен систем, дигитален контролен дисплеј и други електрични компоненти за контрола и прилагодување на различни параметри и поставки на екранот. Тоа може да им помогне на претпријатијата да реализираат стандардизирано производство
3. Една машина врска, одвојување брзо, и да се приспособат брзо, едноставно, така што секој производствен процес да се обезбеди координација.
4. Секоја самостојна машина може да се прилагоди на пакувањето на различни спецификации на шишиња со неколку делови за прилагодување.
5. Производната линија за пакување го усвојува меѓународниот нов процесен дизајн, во согласност со стандардите за GMP.
6. Производната линија работи непречено, комбинацијата на различни функции е погодна, а одржувањето е погодно

МоделВК-2ВК-4ВК-6ВК-8ВК-10ВК-12ВК-16
Глави2468101216
Опсег (ml)100-500,100-1000,1000-5000
Капацитет (bpm) на база 500 ml12-1424-2836-4248-5660-7070-8080-100
Воздушен притисок (mpa)0.6
Точност (%)±0,1-0,3
Моќ220VAC ЕДНОФАЗНИ 1500W220VAC ЕДНОФАЗНИ 3000W

Машина за полнење течен сапун за детергент за лосион со висок вискозитет е специјализирана индустриска опрема дизајнирана за автоматско полнење на контејнери со течности со висок вискозитет како што се лосиони, течни детергенти и сапуни. Оваа машина најчесто се користи во индустриите за козметика, чистење и лична нега.

Машината работи така што става празни контејнери на подвижната лента, која потоа ги движи низ станицата за полнење. Машината користи пумпа со позитивно поместување за да ја исфрли течноста со висок вискозитет во контејнерите со однапред одреден волумен. Овој тип на пумпа е особено корисен за полнење густи или густи течности, бидејќи обезбедува постојан волумен на полнење и го минимизира ризикот од излевање.

Една од клучните предности на машината за полнење течен сапун со лосион со висок вискозитет е неговата голема брзина и точност. Со можност за полнење на повеќе контејнери истовремено, оваа машина може да постигне брзина на полнење до 60 контејнери во минута, во зависност од вискозноста на течноста. Ова ниво на автоматизација значително ја зголемува ефикасноста на производството, ги намалува трошоците за работна сила и го подобрува севкупниот квалитет на производот.

Друга предност на оваа машина е нејзината разновидност. Може да се справи со широк спектар на големини и форми на контејнери, благодарение на прилагодливиот транспортер и главата за полнење. Флексибилноста на машината овозможува и лесно префрлување помеѓу различни видови лосиони, течни детергенти и сапуни, минимизирајќи го времето на застој и максимизирајќи ја продуктивноста.

Дополнително, машината е опремена со интерфејс со екран на допир лесен за корисникот кој го олеснува контролирањето и следењето на процесот на полнење. Интерфејсот им овозможува на операторите да ја прилагодат јачината на полнењето, брзината на транспортерот и другите поставки, обезбедувајќи оптимални перформанси и ефикасност.

Севкупно, машината за полнење на течен сапун за детергент со лосион со висок вискозитет е суштински дел од опремата за секоја компанија која треба брзо и прецизно да полни големи количини контејнери со течности со висок вискозитет. Неговата брзина, точност, разноврсност и леснотија на користење го прават идеално решение за подобрување на ефикасноста и квалитетот на производството во козметиката, чистењето и индустриите за лична нега.

Барате сличен производ? Ве молиме контактирајте со нас!